Gelukkiger door een bloemetje in huis

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Snijbloemen zijn niets voor jou? En zeker niet in dit koude weer? Fout! Bloemen zijn goed voor je!

Vijf redenen om alvast dat beetje lente in huis te halen!

1. Wetenschappelijk bewezen; jouw concentratie wordt tot wel 20% verhoogd met bloemen op je werktafel en daardoor word jij ook een stuk productiever. Bloemen helpen je beter dingen te herinneren; een zegen voor wie gek wordt van voortdurend je agenda er op na te slaan.

2. Je humeur kikkert enorm op van een boeket bloemen, mensen voelen zich aantoonbaar veiliger en meer ontspannen met een boeket om zich heen. In een wetenschappelijk onderzoek werd bovendien bewezen dat de deelnemers minder depressief, angstig en geagiteerd zijn na het ontvangen van bloemen, wat resulteerde in een groter gevoel van plezier en levenstevredenheid.

Niet vergeten: ook een bloemetje kopen en weggeven, is goed voor je eigen humeur!

3. Bloemen geven energie aan je interieur. Bloemen zorgen voor een goede energie in je huis. Ze zijn een bron van de levende Chi (energie) en zorgen voor een gevoel van warm vertrouwen; het geeft je energie om iets te doen, je wordt er ontspannen door! Een huis moet je voeden, aandacht, liefde en warmte geven. Daar zijn bloemen een onderdeel van.

4. Bloemen hebben net zoals planten een reinigende effect; ze zuiveren de lucht. Ze reinigen chemische stoffen van schoonmaakmiddelen, rook etc. Ook versnellen ze het genezingsproces als je ziek bent.

5. Een effect dat werd gemeten in een Amerikaans onderzoek was dat bloemen intieme verbindingen stimuleren. De aanwezigheid van bloemen leidde tot meer contact met familie en vrienden.