Geen zin in seks

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Tijdens de menopauze is er minder zin in seks? Pas op voor de negatieve seksspiraal!

Tijdens de menopauze heb je niet meteen zin in seks. Dat is goed te begrijpen; je hormonen spelen je parten en je bent lichamelijk moe. Als jullie geen seks hebben, verdwijnt zo zachtjes aan ook de zin in seks.

De één wil stilaan weer, de ander heeft geen zin in seks. Op den duur durft je partner het niet eens meer te vragen omdat jij meestel geen zin in seks hebt. Afwijzing doet pijn.

De lichamelijke chemie die tijdens seks onstaat begint langzaam tussen jullie te verdwijnen. Jullie gaan niet in elkaar op, jullie voelen je niet met elkaar verbonden. In plaats daarvan ontstaat er eerder een broer-zus relatie, zonder seks.

Als je merkt dat jullie in de negatieve seksspiraal zitten, wordt het tijd om in te grijpen.

1. Praat met elkaar! Je kunt die negatieve spiraal doorbreken door een keer jullie seksuele relatie bespreekbaar te maken. In zo’n gesprek kun je aangeven wat je wensen zijn. Je praat over het feit dat je weinig zin hebt in seks en fantaseert samen met je partner hoe dat misschien weer beter worden kan. Openheid over sex in een relatie kan wonderen doen.

2. Vervolgens is het eigenlijk heel simpel: heb seks! Door seks te hebben met je partner doorbreek je direct de negatieve spiraal en komt er weer wat erotische energie in jullie relatie. Al na één keer vrijen zul je merken dat je je meer verbonden gaat voelen met je partner. Door dit gevoel van verbondenheid worden jullie verdraagzamer en vriendelijker voor elkaar. Seks is goed voor je relatie. Je vindt elkaar niet alleen leuker, liever en aantrekkelijk maar zit door alle positieve effecten die seks heeft op je lichaam ook beter in je vel.

Misschien is de seks niet fantastisch. Als jullie al een tijdje geen seks meer hebben gehad moet je geen wonderen verwachten. De volgende keer zal het alweer veel beter voelen.