Ga met je kleinkinderen op vakantie

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Als je met pensioen gaat, heb je plots meer tijd voor je kleinkinderen. En misschien zie je het wel zitten om ze eens mee op vakantie te nemen?

Veel reisagentschappen stellen reizen voor waar verschillende generaties van kunnen genieten. Fiftytoo geeft je een overzicht!

Kinderclubs

In de meeste vakantiedorpen zijn er miniclubs waar de kinderen de hele dag leuke activitetien kunnen doen en in een aangenaam kader opgevangen worden. In functie van de club die je kiest, kunnen kinderen van 3 maanden tot 17 jaar daar terecht.

Dankzij dit systeem kan je als grootouder van je eigen activiteiten genieten en toch ook veel tijd doorbrengen met je kleinkinderen in een aangenaam kader. Als je liever de hele dag bij de kleinkinderen blijft, kan dat ook natuurlijk.

Themareizen

Weet je niet welke formule kiezen voor de vakantie met je kleinkinderen? Dan kan je nog altijd opteren voor een themareis. Vele clubs organiseren vakanties die draaien rond een bepaald thema.

Vacances bleues is een organisatie die bijvoorbeeld een vakantie biedt die draait rond gastronomie. De kinderen leren daar eenvoudige gerechten en fruitcocktails maken bijvoorbeeld. Andere mogelijke thema’s: circus, piraten, paarden of magie.

Vakantie voor verschillende generaties

Sommige vakantieclubs stemmen hun activiteiten af op de verschillende generaties zodat iedereen van de vakantie kan genieten.

De organisatie “Je pars en famille” heeft zich onder andere hierop toegelegd. Ze voorzien wandelingen, uitstapjes die zowel voor jou als voor je kleinkinderen leuk kunnen zijn maar ook een club voor de kids zodat je af en toe even kan uitblazen. Bovendien kan ieder kind hier gratis mee op vakantie tot 12 jaar!

Vaak wordt de dag zo georganiseerd dat iedereen zijn ding doet in de voormiddag en dat in de namiddag een gezamenlijke activiteit wordt voorzien.

Enkele tips

- Neem voldoende tijd om je te informeren over de verschillende mogelijkheden. De meeste reisagentschappen hebben speciale formules voor “grootouders en kleinkinderen”. Vraag ernaar.

- Vergeet niet te vragen naar de clubs of organisaties die 50% korting geven op het verblijf voor je kleinkinderen of waarbij de kinderen (tot 6 jaar of tot 12 jaar) zelfs volledig gratis kunnen meegaan met 2 volwassenen. Met een beetje zoekwerk, kan je zo alvast een budgetvriendelijke formule vinden.

Veel plezier!

Meer weten

Enkele voorbeelden:

- http://www.clubmed.be : Waarschijnlijk de best gekende clubvakanties, met activiteiten voor jong en oud.
- http://www.kinderhotels.com : Als je van Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland houdt, zijn de kinderhotels ideaal
- http://www.roompot.nl : Net over de grens en erg betaalbaar; Roompot vakanties. Voor grootouders en kleinkinderen die luxe niet belangrijk vinden.