Franse auto’s vaker naar de garage

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Rijd je een Franse auto, dan heb je volgens Nederlands onderzoek meer onderhoud nodig dan auto’s uit een ander herkomstland.

Lang werd er aangenomen dat je vooral met een wagen van Italiaanse origine vaker naar de garage moest, maar Hollands onderzoek stelt nu vast dat Franse auto’s het meest onderhoud vragen.

Het onderzoek haalt deze beweringen uit bijna 12 miljoen keuringen in Nederland. Van de automerken die keuringen hebben ondergaan, doen de Franse merken het beduidend minder goed. Het maakt daarbij niet uit of je een dure of goedkope Franse auto koopt. Ook Aziatische auto’s scoren beduidend lager op kwaliteit, hoger op het aantal garagebezoeken.

Porsche en Mercedes scoren het best, met het minste aantal gebreken. Zoek je een minder dure auto, dan kun je ook bij Toyota verwachten dat hij goed door de keuring zal komen.

In de berekening is rekening gehouden met de leeftijd van de auto. Auto’s krijgen steeds meer gebreken als ze ouder worden. Om te voorkomen dat merken met veel jonge auto’s automatisch als beste uit de bus zouden komen, is eerst berekend welk aantal gebreken je op basis van de gemiddelde leeftijd van de auto’s mag verwachten. Het merk dat het verst boven deze verwachting zat was het merk met de meeste gebreken.

Meest voorkomende problemen bij Franse auto’s

Het gebrek dat bij alle auto’s het vaakst naar voren komt, is een niet goed werkend licht. Op de tweede plaats zijn banden met onvoldoende profieldikte en de derde plaats is voor lekkende olie.