Foute kerstgeschenken tweedehands verkopen

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Fout Kerstgeschenkje gekregen?

Een lelijke das of een boek dat u al twee keer gelezen hebt... In de winkels en op tweedehandssites verwacht men deze week dat de foute kerstgeschenken hoogtij zullen vieren!

Op kerstavond zelf al verschenen de eerste koopjes op tweedehandssites. “Vaak gaat het om zaken die we dubbel hebben, of helemaal niet willen, maar waar we wel iemand anders blij mee kunnen maken,” zegt een woordvoerster van 2dehands.be, de grootste zoekertjessite van België.

Voor 22,5% van de Belgen lag er vorig jaar minstens één fout cadeau onder de kerstboom. Dit jaar zal dat niet anders zijn. De meest aangeboden ‘foute geschenken’ zijn decoratie-artikelen (26,2%), kleding (21,3%) en boeken en strips (13,3%) Onze broers en zussen (17,1%) zaten er het vaakst helemaal naast. Maar ook onze ouders (16,1%) en schoonouders (12,6%) geven we volgend jaar best wat extra tips.

Liever verkopen dan in de kast te laten liggen

Steeds minder Belgen hebben er problemen mee om hun ongewenste geschenken door te verkopen. Vorig jaar deed bijna 1 op 10. En waarom zouden ze deze producten stof laten vergaren in de kast; ze kunnen er beter geld mee verdienen om iets leuks mee te kopen.