Film: Het varken van Madonna

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Vanaf 9 november 2011 draait ’Het varken van Madonna’ in de Vlaamse zalen, een modern sprookje van regisseur Frank Van Passel.

Dit is het verhaal van het piepkleine gehuchtje ’Madonna’, een dorpsgemeenschap die twijfelend naar de toekomst kijkt en zich angstvallig aan het verleden vastklampt. De dagelijkse routine van dit dorpje wordt grondig verstoord door een conflict tussen een stakende pompbediende, een hitsige burgemeester, een nerveuze pastoor en een intrigerende dorpslerares.

Autopech doet handelsvertegenwoordiger Tony Roozen net in dit polderdorp belanden. De digitaal geprogrammeerde Roozen is op verkoopsmissie met zijn nieuwste snufje Porki, een gerobotiseerd varkentje. Hij vindt tijdelijk onderdak bij de dorpslerares, Maria Glorie, en haar stokoude overgrootmoeder Gusta.

Tony Roozen wil zo snel mogelijk uit ’Madonna’ terug weg. Maar de jonge lerares heeft zijn hulp nodig. Of kan het varkentje misschien hulp bieden?!?

Heel wat bekende acteurs spelen mee in deze wonderlijke fabel: Kevin Janssens, Wine Dierickx, Nico Sturm, Wim Opbrouck, Peter Van den Eede, Frank Focketyn, Charlotte Vandermeersch en Marijke Pinoy. Via deze trailer kan je al proeven van hun belevenissen.