Festival van de Smaak in het departement Aube en Champagne

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Mis het eerste Festival van de Smaak in het departement « Aube en Champagne » niet! Dit zal plaatsvinden in Troyes in het merkendorp McArthurGlen van donderdag 17 mei tot zaterdag 19 mei 2012! Ter gelegenheid van het weekend van Hemelvaart, vind je in Aube een markt voor echte lekkerbekken. Je kan er genieten van alle producten die het departement Aube en Champagne te bieden heeft : Champagnes, Ciders, Bieren, Kazen, Honing, Worst, Koekjes,…

Kom kennis maken met de producenten en lokale wijnbouwers. Kom ook genieten van de talrijke animaties, speciale kortingen en spelwedstrijden die je lang weekend zullen opfleuren.

Meer info : www.aube-champagne.com

Aube en Champagne is ook :

Shopping en outlet

Als shoppingliefhebber moet je in Troyes zijn. Daar kan je het grootste outlet merkendorp van Europa vinden. Je vindt er alle prestigieuse Franse merken aan onklopbare prijzen. (Petit Bateau, Lacoste, Guess, Hugo Boss, Levi’s, Zadig & Voltaire…). Verwen jezelf met een paar leuke aankopen !

De Middeleeuwse stad Troyes

Troyes is tegenwoordig vooral bekend voor de prachtige vakwerkhuizen uit de 16de eeuw. Je kan er flaneren door de pittoreske steegjes en je vergapen aan het historisch erfgoed dat de stad nog steeds rijk is . Troyes is immers een Middeleeuws juweeltje met Renaissance herenhuizen, gotische kerken en kathedraal. Je hebt er bovendien de keuze tussen 6 musea.

De wijnkelder Saint Pierre

Bij een bezoek aan Troyes mag je zeker de wijnkelder Saint-Pierre niet overslaan. Het stadscentrum van Troyes heeft de vorm van een champagnekurk en je kan de wijnkelder Saint-Pierre vinden in het hart van dit centrum. In de overwelfde kelders uit de 12de eeuw kan je echte pareltjes ontdekken. Er wordt onder andere de plaatselijk likeur « la Prunelle de Troyes » gemaakt maar je kan er ook andere lokale likeuren of wijnen proeven. Een streling voor de tong!

Onze uitstapjes in de Champagnestreek

Ken je het Zuiden van de Champagnestreek? Aube en Champagne biedt weekendjes vol charme om ongegeneerd van te genieten. Hier ga je niet voor grote commerciële champagnehuizen, maar je vindt er veelal kleine familiebedrijven met passie voor wijnbouw. Liefhebbers van natuur kunnen terecht in onze bossen met grote meren, waar in alle rust kan worden genoten van een mooie wandeling. Als je een voorliefde heeft voor middeleeuwse stadjes en karaktervolle dorpen, graag een wijnkelder uit de 12e eeuw bezoekt of een champagneproeverij bijwoont, dan is de Aube iets voor jou!

Aube en Champagne Toerisme stelt je een selectie van « Uitstapjes in de Champagnestreek » voor om tijdens een weekend of kortverblijf te genieten van deze streek in een charmehotel. Je zal er warm onthaald worden, kunnen genieten van de rust en stilte van de kleine dorpjes en de culturele rijkdom van Troyes ontdekken. Of je nu houdt van gastronomie, cultuur, wellness of golf, er zit zeker een suggestie tussen de 19 voorgestelde uitstapjes die je kan bekoren.

Meer info op : www.escapades-en-champagne.com