Facebook? Dat is toch niets meer voor mij?

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Na je vijftigste nog op Facebook? Waarom niet eigenlijk?

Facebook (www.facebook.com) is het grootste sociale netwerk wereldwijd. Bekijk het als een wereldwijd adresboek waarin je oude vrienden terug kan vinden, die aan de hand van foto’s en updates laten weten hoe het met hun gaat.

Het is helemaal niet vreemd of moeilijk om als vijftig-plusser nog met facebook te starten. Op die manier kan je niet alleen oude vrienden terugvinden. Je kan ook met vrienden die verder weg wonen in contact blijven, bekende personen volgen, de nieuwtjes van je favoriete winkels, programma’s of merken volgen of deelnemen aan een hobbyclub.

Het is wel belangrijk dat je de privacy-instellingen van Facebook gebruikt. Wie kan wat over mij lezen? Deze on-line cursus helpt je een heel eind op weg: https://www.youtube.com/watch?v=Pa3...

Hulp van je kleinkinderen

Facebook statistieken bewijzen dat steeds meer vijftigplussers gebruik maken van het netwerktool om met familie en vrienden in contact te blijven. Opvallend is dat heel wat kleinkinderen Facebook installeren voor hun grootouders en hen helpen om ermee te leren werken. Zij vinden het beslist erg cool dat oma of opa op Facebook te vinden zijn.