En dan heb je opeens een zonne-allergie?

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Nooit had je last van de zon. Maar nu opeens sta je vol met rode blaasjes... een zonne-allergie?

Je kan het niet geloven. Nooit had je last van de zon! Maar nu sta je bij de eerste warmte vol met rode blaasjes...Een zonne-allergie? Betekent dit nu dat je absoluut niet meer in de zon mag?

Wat is een zonne-allergie?

Een zonne-allergie is een overdreven overgevoeligheid van de zon op je huid. Vaak begint je huid al te reageren bij het voelen van de eerste zonnestralen.

Kan een zonne-allergie op latere leeftijd ontstaan?

Ja! En dat heeft niets met je leeftijd te maken! Alleen al een nieuw zonneproduct kan een allergische reactie veroorzaken. Vaak denken mensen dat ze een zonne-allergie hebben, maar een echte zonne-allergie komt relatief weinig voor. De meeste mensen met jeuk en bultjes zijn allergisch voor hun zonnebrandcrème

Tips om bij een zonne-allergie snel weer beter te worden

Daar zit je dan, in Griekenland op het strand en je mag niet meer in de zon. Wij geven je tips om je snel weer beter te voelen - en weer in de zon te zitten!

1. Verander je zonnecreme. Zo weet je zeker dat het geen allergische reactie is op je zonneproducten. Ook bepaalde medicijnen kunnen een zonne-allergie uitlokken. Moet je deze medicijnen blijven nemen of kan je tijdelijk stoppen?

2. Het is belangrijk dat je bij de eerste zonnestralen je huid laat wennen aan de zon. Ook kun je beter uit de zon blijven tussen 11.00 en 15.00 uur. Smeer je de eerste dagen goed in met een zonnecrème die een hoge bescherming biedt. Voor probleemzones als borstkast, borsten, gezicht of nek is factor 50 niet teveel!

3. Bescherm je huid met luchtige kleding zoals een lange broek of lange rok. T-shirts of blouses met lange mouwen zijn ook aan te raden. Een hoed met een brede hand werkt perfect voor een zonneallergie in je gezicht of nek.

4. Heb je heel erg veel last van rode jeukende bultjes, leg dan een natte koele theedoek op de aangedane plekken. Helpen al deze tips niet zijn er ook nog medicijnen verkrijgbaar tegen zonneallergie.