Elke dag een glas citroensap

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Een glas citroensap elke dag zou goed voor je zijn. Wij vertellen je waarom.

5 redenen waarom je vanaf nu elke ochtend een glas lauwwarm water met citroen zou moeten drinken:

– Citroensap bevat veel vitamine C en kalium, die je weerstand een handje helpen. Kalium bevordert de werking van je hersenen en het zenuwsysteem en helpt je bloeddruk op peil te houden.

– In citroenen zitten pectine vezels welke je hongergevoel kan tegengaan. Lauwwarm water ’s morgens helpt je spijsvertering beter op gang te krijgen. Een glas lauwwarm water met citrien helpt je om beter in vorm te blijven!

– Citroenen zitten ook nog eens vol met mineralen en vitaminen die je lichaam van binnenuit ‘schoonmaken’ waardoor je darmen beter hun werk kunnen doen. Het resultaat: minder kans op een opgezette buik.

– De vitamine C in citroenen helpt ook tegen puistjes en fijne lijntjes – je krijgt hierdoor van binnenuit een mooie huid. Citroen wordt dan ook vaak verwerkt in reinigers voor je gezicht.

- Citroensap heeft een alkaliserend effect op ons lichaam. dat wil zeggen dat maagprobleempjes, oprispingen verdwijnen. Als je de hele citroen (biologische citroen met schil) in je glas perst, helpt dit trouwens ook kankers voorkomen! In de schil zitten immers flavoiden die je lichaam een prefecte weerstand helpen opbouwen tegen kankercellen.