Een nieuw liefdesleven op uw vijftigste

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Voor wie een bepaalde leeftijd bereikt heeft, is het vaak niet gemakkelijk om zich in een nieuwe relatie te storten. Nochtans is alles mogelijk! Positief in het leven staan en een actief en sociaal leven eropna houden: dat zijn de twee belangrijkste sleutels om uw leven weer in handen te nemen.

Het aantal scheidingen gaat pijlsnel de hoogte in

In 2010 zijn ongeveer 2800 Belgen van boven de 60 jaar uit de echt gescheiden en dat aantal neemt alsmaar toe. De verklaring hiervoor is onder meer te zoeken in het feit dat in die relaties het statuut van “ouders” – en dus niet het statuut van “partners” - vaak het enige is wat beide personen nog bindt. De tijd is rijp om opnieuw na te denken over de gemeenschappelijke en persoonlijke plannen. De stijgende levensverwachting speelt ook een belangrijke rol. Men beschikt over meer tijd om datgene te doen waar men echt zin in heeft.

Een scheiding wordt ook niet langer aangezien als iets rampzaligs, iets wat men de rest van z’n leven met zich zal meedragen. De kaarten lijken vandaag de dag helemaal anders te liggen. Natuurlijk gaat niet iedereen er op dezelfde manier mee om. Sommige 50-plussers zullen de gelegenheid te baat nemen om te reizen, opnieuw te gaan studeren, een nieuw sociaal leven op te bouwen. Andere daarentegen zullen zich steeds meer terugtrekken en zich afzonderen van de buitenwereld.

Pieter, 65 en woonachtig in Grimbergen, was 30 jaar getrouwd toen hij zijn vrouw verloor: “Ik had nergens meer zin in. Ik sloot mezelf thuis op. Op een gegeven moment heb ik al mijn moed bijeengeraapt en ben ik naar een reisbureau gestapt, iets wat ik daarvoor nooit zou hebben gedaan. Kort daarna ben ik mijn rondreis door Europa begonnen! Het was een impulsieve beslissing en dus niet iets wat ik lang op voorhand had gepland! Sindsdien ben ik niet meer te stoppen! Ik leer nieuwe mensen kennen. Het reizen heeft me opnieuw zin in het leven doen krijgen!”.

Steeds meer lotgenoten van Francis denken er ook zo over. Bij de pakken blijven zitten? Daar heeft niemand een boodschap aan. Heel wat senioren die op een dag alleen vallen, beslissen om te reizen en weer volop van het leven te genieten!

Liefde en intimiteit

Onlinedatingsites zijn de favoriete sites van al wie op zoek wil gaan naar nieuw liefdesgeluk. Op het merendeel van deze sites zijn de vrouwen sterker vertegenwoordigd dan de mannen. Of ze nu op zoek zijn naar een nieuwe vriendschap of een langetermijnrelatie, allen hopen ze op deze sites iets nieuws te vinden.

Angelina, 53, gescheiden en een trouwe bezoekster van deze datingsites: “In welke periode van het leven men ook zit, men loopt altijd het risico afgewezen te worden. Het is waar dat het nooit evident is, maar het sop is de kool meer dan waard! En als ik dan toch een voordeel van het ouder worden moet bedenken, dan is het wel dat we wijzer worden met de leeftijd. We zijn niet meer aan ons proefstuk toe.”

Seksueel actief blijven na uw vijftigste heeft een zeer heilzaam effect. Onderzoek heeft aangetoond dat mannen die seksueel het actiefst zijn, langer leven dan de andere. Het heeft allemaal te maken met de hormonen. Ook vrouwen varen wel bij een actief en gezond seksleven: Het helpt rimpels te voorkomen en de kwaaltjes die gepaard gaan met de menopauze een halt toe te roepen.

Dit alles bewijst dat het nooit te laat is voor een tweede jeugd. En deze keer beschikt u over voldoende levenswijsheid om er met volle teugen van te genieten!