Dukandieet: in vier fasen naar je ideale gewicht

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Het Dukan dieet, ook bekend als het proteïnedieet, heeft in Frankrijk al zo’n vijf miljoen aanhangers. Het dieet draait om vier fasen.

Dr. Pierre Dukan is een Franse voedingsdeskundige die al sinds 1973 onderzoek doet naar gezonde voeding. Zijn boek is inmiddels in 9 talen vertaald. Wij zetten even kort op een rijtje wat het dieet inhoudt:

Fase 1: Aanvalsfase

De korte en bliksemsnelle aanvalsfase belooft direct resultaat. Tijdens deze fase bestaat het dieet uit 72 eiwitrijke voedingsmiddelen.

Deze fase duurt tussen de 1 en 10 dagen, naargelang het gewicht en bepalende zaken als het aantal zwangerschappen, eerdere dieetpogingen etc. In het algemeen duurt deze fase 3 dagen als er minder dan 10 kilo te verliezen is en 5 dagen als het om meer dan 10 kilo gaat. Het beste is voor de duur en een realistisch streefgewicht de berekening voor het juiste gewicht op de officiële Dukan website in te vullen.

Fase 2: Cruisefase

Deze fase bestaat uit een dieet van zuivere eiwitten afgewisseld met een dieet van eiwitten + 1 van de 28 toegestane groenten. De fase duurt tot het gewenste gewicht bereikt is.

Fase 3: Stabilisatiefase

Deze fase duurt 10 dagen per afgevallen kilo. In deze fase keer je terug naar een evenwichtig voedingspatroon. Geleidelijk aan kan je ook af en toe een ’feestmaaltijd’ verorberen

Fase 4: Volhardingsfase

In deze fase vindt de definitieve stabilisatie plaats. Deze fase is zowel het makkelijkste als het meest essentiële onderdeel van deze afslankmethode, want bij 95% van de mensen die een dieet volgen, komt het afgevallen gewicht er weer bij.

Jezelf inschrijven doe je via de officiële website. Via de website wordt ook alles opgevolgd. Succes!