Droomreis: leer zeilen

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Ook als vijftigplusser hoef je het niet op te geven om je dromen waar te maken: leer dit jaar nog zeilen!

Je wilt meezeilen met vrienden, met je man, met je kinderen, met familie. Je wilt mee op zeiltocht en actief meehelpen. Je droomt er van een yacht te huren om met vrienden of familie op vakantie te gaan in Kroatië, Turkije, Griekenland... Of je kan al zeilen en wilt je vaargebied uitbreiden tot de Cycladen, tot de wateren waar het wat pittiger wordt?

Leren zeilen als senior.

In Vlaanderen kan je bij verschillende organisaties leren zeilen, ook als senior. Wij kozen de tofste cursussen voor je uit:

1. Maak een mooie zeilreis langs eilanden en pittoreske haventjes en neem ondertussen deel aan een intensieve opleiding. Met dit programma kan je het niveau aspirant crew, competent crew of day skipper behalen. Er is geen voorkennis vereist. Je kan inschrijven vanaf elk niveau. Altaïr Zeezeilschool biedt een totale opleiding. Praktische vorming is gekoppeld aan theoretische opleiding.

2. Blijf je liever in Vlaanderen? Maak dan kennis met de Vlaamse Vaarschool in Nieuwpoort. Deze zeilschool biedt ook cursussen voor vrouwen only, en je kan er ook een vaarbewijs halen in Geel.