Definitief ontharen van je bovenlip

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Wil je ook graag een gladde bovenlip? Heb je genoeg van die ongewenste haargroei op je kin nu je ouder wordt?

Heel wat vrouwen kiezen ervoor hun gezicht (bovenlip en kin) definitief te ontharen. Met een scheermesje ben je immers al snel dagelijks aan het werk en word je haargroei steeds stugger.

Twee methoden van definitieve ontharing zijn voor het gezicht interessant;

- Ontharen met laser is met name geschikt voor mensen met een lichte huid en donkere haren. De ontwikkelingen volgen elkaar echter in rap tempo op, waardoor steeds meer klinieken beschikken over laserapparaten die goed gebruikt kunnen worden op een donkere huid.

- Ontharen met IPL is in de regel minder effectief dan ontharen met Laser. Hierdoor zijn vaak veel meer behandelingen nodig. De voordelen van een behandeling met IPL zijn bijvoorbeeld een kortere hersteltijd, een minder ingrijpende behandeling en een lagere prijs. De lagere effectiviteit moet dus tegen deze voordelen worden opgewogen.

Doet het permanent ontharen van de bovenlip pijn?

De eerste uren na de behandeling kan je last hebben van een gevoelige en rode huid, alsof die door de zon verbrand is. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen wordt direct na de behandeling een koeling op de behandelde plaats gelegd. In uitzonderlijke gevallen verschijnen blaasjes of korstjes op de behandelde plek. Deze verdwijnen weer na enkele dagen. De huid kan hooguit wat gevoelig zijn. Heb je daar last van, dan kunt u een paracetamol nemen of een koude kompres op de behandelde plek leggen. Behandel de onthaarde huid voorzichtig. Dep haar droog, gebruik geen deodorant, geparfumeerde producten, scrubs of speciale acneproducten.