De voordeligste treintarieven voor vijftigplussers op een rijtje

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Voor vijftigplussers kan een reis met de trein interessant en niet te duur zijn. Wij geven je enkele tips!

Met de trein wordt het vliegtuig nemen een makkie

In de brochure van de NMBS krijg je gedetailleerde uitleg over treinreizen naar de luchthaven.

Vanaf 1 juni werd het station Brussel-Nationaal-Luchthaven uitgerust met toegangspoortjes. Om de bereikbaarheid van de luchthaven te optimaliseren is een nieuwe spoorlijn aangelegd door Northern Diabolo NV. Zij financieren de werken onder andere via een toeslag die elke reiziger betaalt met bestemming of vertrekstation Brussel-Nationaal-Luchthaven. Sinds 1 november 2009 is NMBS verplicht de Diabolotoeslag van € 5,09 per rit te innen. Dat geldt ook extra voor de seniorenkaarten.

De seniorenkaarten

Ben je 65 jaar of ouder? Dan reis je extra voordelig met het seniorenbiljet van NMBS. Je betaalt slechts € 6 voor een heen- en terugreis in heel België. Voor € 13 reis je in 1ste klas. Letw el op, van 11 juli t.e.m. 16 augustus 2015 is het seniorenbiljet niet geldig op zaterdag en zondag.

Jonger dan 65?

Heb je zin om eropuit te trekken dit weekend? Dan is het weekendbiljet perfect voor jou! Met dit biljet reis je in 1ste of 2de klas met een korting van 50%. Je bepaalt zelf wanneer je reist (op vrijdag, op zaterdag, op zondag of op maandag).

Plan je een uitstap met vrienden, kennissen of familie? Vanaf 15 personen geniet je van 70% korting op je treinbiljet in heel België. Niet alleen betaal je de laagste tarieven, je groepsbiljet geeft je ook nog eens recht op gereserveerde zitplaatsen!