De mooiste cruises

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Een cruise is een manier van reizen die u de kans biedt om echt uit te rusten en die u in een compleet nieuwe wereld doet belanden: gedurende meerdere dagen, ervaart u wat leven op een schip inhoudt. Er zijn tal van mogelijkheden en zeer diverse rondreizen. Om u te helpen bij uw keuze, hebben wij tien cruises geselecteerd die ons deden wegdromen. De gekozen cruises richten zich tot een seniorenpubliek (maar zijn wel Franstalig).

1. Cruise in Andalusië en in Portugal

Aankomst met het vliegtuig in Sevilla en dezelfde avond nog inscheping op het cruiseschip. De eerste aanlegplaats is Cádiz, waarna de cruise verder gaat richting Portugal, met bezoekjes aan de Algarve, Faro of El Puerto de Santa Maria. Animatie in het thema van de streek, met flamenco en traditionele, Portugese avond.

- Aanbod Vacances bleues: vanaf 1385 euro voor 8 dagen.

2. Een verblijf op de Rijn

Prima Vacances biedt verschillende cruises aan op de Rijn. Ze vertrekken allemaal in Straatsburg en laten u o.a. kennismaken met het dorpje Rudesheim, Koblenz en de talrijke kastelen die op de oevers van de rivier opgetrokken werden. Er is een korte cruise van vier dagen en een langere cruise die tot acht dagen duurt. Er worden verschillende varianten aangeboden met als thema “gastronomie” of “kerstmarkten”.

- Aanbod Prima Vacances: vanaf 339 euro voor 3 dagen.

3. Riviercruise op de Wolga

U neemt het vliegtuig van Parijs naar Sint-Petersburg. In deze prachtige stad scheept u in voor een tiendaagse cruise op de Wolga. Op het programma staan de oversteek van het grootste meer in Europa, het Ladoga-meer; een bezoek aan het eiland Kiji; het Sint-Cyrillus-klooster, één van de grootste in Rusland; en de spectaculaire oversteek van het stuwmeer van Rybinsk. Er wordt ook verschillende keren aangemeerd in de steden Jaroslavl of Oeglitsj. Aankomst in Moskou op dag 10.

De meeste maaltijden zijn aan boord. Formule in volpension met animatie aan boord.

- Aanbod Vacances bleues: vanaf 1495 euro voor 11 dagen.

4. Cruise in Latijns-Amerika

Een cruise die u naar het uiteinde van Latijns-Amerika brengt tijdens een tocht rond het continent. De vertrekplaats is Valparaiso in Chili. De aankomstplaats bevindt zich helemaal aan de andere kant van het continent, in het Braziliaanse Buenos Aires. U trekt op ontdekking naar de Chileense fjorden, Ushuaia, Kaap Hoorn of Montevideo.

- Aanbod Prima vacances: vanaf 1139 euro voor 15 dagen.

5. Parels van de Adriatische kust

De Middellandse zee is ongetwijfeld de bestemming met de meeste cruises. We hebben er één uitgekozen voor u die u tot in Kroatië brengt. Het is bovendien ook een van de goedkoopste.

Zo vaart u van eiland naar eiland, van Sardinië, langs Sicilië en de Eolische eilanden, tot aan de Kroatische stad Dubrovnik. Vertrek en aankomst in Marseille.

- Aanbod Taaj croisières: vanaf 790 euro voor 8 dagen.

6. Cruise op de Nijl

Tijdens deze cruise vaart u op de langste, maar ook de meest mystieke, rivier ter wereld. Maar eerst maakt u tijdens een eerste etappe kennis met de piramides. Daarna staat het bezoek van talrijke tempels op het programma, met tussenstops in Luxor, Edfu... Aankomst in Kaïro per vliegtuig en terugreis naar Luxor.

- Aanbod Vacances Bleues: vanaf 1165 euro voor 11 dagen.

7. In het hart van de Noorse fjorden

Deze zeecruise vertrekt vanuit Calais en brengt u naar een bestemming waar u misschien niet meteen zelf aan gedacht had, maar die daarom niet minder prachtig is. Een ideale zomercruise voor senioren die op zoek zijn naar mildere temperaturen. De cruise meert aan in zes Noorse steden, waaronder Olden, in het noorden van het land, dat een indrukwekkend uitzicht biedt. De reis duurt negen dagen.

- Aanbod Taaj Croisières: vanaf 890 euro.

8. Gastronomische cruises op de Rhône en de Saône

Dit is een reis voor al wie houdt van gastronomie. Tijdens de cruise, maakt u een tussenstop in het restaurant Paul Bocuse en verkent u verschillende Bourgondische wijngaarden. Tussenstops in Macon en Chalon-sur-Saône. Vertrek en aankomst in Lyon.

- Aanbod Prima Vacances: vanaf 589 euro voor 4 dagen.

9. Riviercruise in Cambodja en Vietnam

Een cruise die u 14 dagen lang de pracht van twee Aziatische landen, Cambodja en Vietnam, laat ontdekken. Aankomst en terugreis vanuit Bangkok, waarna u op de Mekong vaart aan boord van een schip uit exotisch hout. Er zijn twee dagen voorzien aan de tempels van Angkor.

- Aanbod Prima Vacances: vanaf 2457 euro voor 15 dagen.

10. Op zoek naar de schatten uit het Oosten

Deze 14-daagse cruise laat u kennismaken met verschillende landen uit het Midden-Oosten, zoals Israël, Egypte of Cyprus. Vertrek vanuit Frankrijk, meer bepaald de haven van Marseille. U hoeft dus geen vliegtuig te nemen.

Een ander voordeel is dat deze cruise in de herfst aangeboden wordt (Catalogus herfst 2011), waardoor u de grote zomerhitte vermijdt. Er staan enkele fabelachtige steden op het programma van deze cruise: Alexandrië, Haifa, Palermo of wat denkt u van het eiland Rodos?

- Aanbod Taaj croisière: vanaf 1540 euro voor 14 dagen.

Zie ook het artikel « Hoe kiest u uw droomcruise? ».

Meer weten

Raadpleeg ook de websites van de belangrijkste (Franse) reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in cruises voor senioren
- http://cruises.thomascook.be/nl/i/
-  www.vacancesbleues.fr
-  http://www.kras.nl/cruise
- http://www.cruisewinkel.be/