Blik op 9/11: Extremely loud and incredibly close

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Wat is er gebeurd op 9/11 en waarom? Regisseur Stephen Daldry vond dat er verbazend weinig films over de aanslagen gemaakt zijn en ging dus zelf aan de slag. Hij laat de hele wereld kijken naar de gevolgen van deze zwarte dag.

’Extremely Loud and Incredibly Close’ vertelt het verhaal van de negenjarige Oskar, die zijn vader verloren heeft tijdens de aanslagen op de Twin Towers op 11 september 2001. Hij kan de dood van zijn vader maar niet verwerken.

Oskar vindt een sleutel met de naam Black op en gaat op zoek naar het slot waar de sleutel op past. Tijdens zijn zoektocht maakt hij een ware ontdekkingsreis door New York. De hele tijd is hij er vast ervan overtuigd dat zijn vader hem een boodschap heeft nagelaten…

’Extremely loud and incredibly close’ is een verfilming van het gelijknamige boek van Jonathan Safran Foer. De Britse regisseur Stephen Daldry hield nauw contact met een aantal families die op 9/11 iemand verloren hadden en stemde met hen af wat waarachtig was en wat niet. En wat gepast was en wat niet...

De film draait sinds 29 februari 2012 in de bioscoop. Bekijk hier de trailer. Sandra Bullock en Tom Hanks leveren schitterend acteerwerk, naast de jonge Thomas Horn die de rol van Oskar vertolkt.