De Lijn biedt jobs voor 50-plussers

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

1 op 3 van de chauffeurs die vandaag in dienst zijn bij De Lijn zijn vijftigplussers. En ze willen er graag nog meer!

1 op 3 van de chauffeurs die vandaag in dienst zijn bij De Lijn zijn vijftigplussers. Indien ook de veertigers er bijgeteld worden, komen we uit bij 65% van de chauffeurs. Veel van deze veertigers of vijftigers komen bij De Lijn in dienst na een heel andere loopbaan of herstructurering.

De Lijn werft in het voorjaar van 2019 570 nieuwe chauffeurs aan, verspreid over heel Vlaanderen. De Lijn benadrukt dat leeftijd van geen tel is: zowel twintigers als vijftigers zijn welkom om zich aan te bieden als kandidaat-chauffeur.

Filip Claes, HR Directeur bij De Lijn, licht toe:

“Ervaring wijst uit dat profielen die pas op late leeftijd bij De Lijn starten het zeer goed doen. Om chauffeur te worden bij De Lijn is leeftijd van geen tel: wij heten zowel jonge als oudere kandidaten welkom. We stellen vast dat met name vijftigers heel geschikt zijn voor de job. Ze hebben qua levenswijsheid al wat meer kilometers op de teller en kunnen daardoor beter relativeren. Ze gaan ook goed om met eventuele conflictsituaties of onverwachte omstandigheden op de weg. Bovendien is het voor hen vaak gemakkelijker om de familiale context – de kinderen zijn al zelfstandig of het huis uit – en de werkuren op elkaar af te stemmen. Voor velen onder hen is het een zeer bewuste keuze om een carrièreswitch te maken en chauffeur te worden. Vaak hadden ze voorheen al een job met veel sociale interactie. Onder meer een voormalig schooldirecteur, chocolatier, slager bij een warenhuisketen en zelfstandig ondernemer zijn vandaag chauffeur bij De Lijn en voeren hun job met veel arbeidsvreugde uit.”

http://www.delijn.be/nl/jobs/