De Citadel van NamenErover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

De Citadel van Namen is één van de grootste forten van Europa en heeft altijd een strategische positie bekleed in het hart van ons werelddeel.

In de Middeleeuwen was de citadel het commandocentrum van een belangrijk graafschap. Van de 15de tot de 19de eeuw werd ze belegerd door alle Europese grootmachten. Na de onafhankelijkheid van België blijven er strijdkrachten op deze site. Leopold II demilitariseert de citadel gedeeltelijk en start vanaf 1891 met grote verbouwingswerken. De citadel wordt omgebouwd tot een uitgestrekt park, een groene long die over de hoofdstad van Wallonië uitkijkt. In 1977 vertrekken er de laatste paracommando’s.

Ondertussen is de citadel een echte toeristische trekpleister geworden. Je kan er in openlucht op verkenning gaan langs de wandelpaden met historische uitleg. Of je gaat ondergronds op ontdekking in de kilometerslange galerijen die in de loop der eeuwen werden ingericht. Er is dus voor ieder wat wils!

Uitgebreide info over de geschiedenis van de citadel vind je op www.citadelle.namur.be. Klik door naar de Nederlandstalige pagina’s. Er staan ook regelmatig evenementen op het programma. Raadpleeg hiervoor de agenda op de site (in het Frans).