Dagcrème met zonnefactor helpt tegen rimpels

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Zelfs in de winter gebruiken sommige mensen een dagcrème met een beschermingsfactor tegen de zon. Maar is dit wel echt noodzakelijk?

De zon heeft niet alleen voordelen maar ook nadelen. Zonnestralen maken vitamine D aan en kan je helpen bij huidproblemen zoals psoriasis, acne en eczeem. Maar de zon zorgt ook voor schadelijke effecten op lange termijn; snelle huidveroudering en huidkanker horen bij deze langetermijneffecten.

De schadelijke UVA en UVB-stralen van de zon zijn altijd aanwezig, zelfs in de winter of in de schaduw. Het is dus nodig je altijd te beschermen tegen de zon. Niet alleen mensen met een lichte huid ondervinden schade van de zon. Het maakt niet uit welke huidskleur je hebt, de straling blijft even schadelijk op lange termijn.

Het is dus duidelijk dat een crème met een SPF geen luxe is, maar een noodzakelijk goed. Ook is het belangrijk dat de crème royaal aangebracht wordt, het liefst meerdere malen per dag. Veel mensen gebruiken maar een klein deel van de hoeveelheid crème die nodig is voor een optimale bescherming.

Je kunt wel make-up over de dagcrème met zonnefactor gebruiken. Het meest aan te raden is een make-up te gebruiken die ook een zonnefactor heeft.

Zonnebrandcreme: kies voor een minerale of fysieke filter

Een fysieke filter is een minerale filter die op de huid blijft liggen. Een synthetische filter is een filter, wat een goedkope grondstof is, kan in de huid dringen waardoor deze nog meer huidschade kan veroorzaken zoals pigmenten, veroudering van de huid, huidklachten en contactallergie.

Voorbeelden hier van zijn:
- Benzophenone (1 t/m 12)
- 4-methylbezilideenkampfer
- Octyl methoxy cinnamate (OMC)
- Phenol (hydroxybenzene)

Deze chemische stoffen worden als synthetische stoffen gebruikt in zonnebrandproducten. Ze zijn niet biologisch afbreekbaar. Ze blijken zelfs bij hogere concentraties kankerverwekkend te zijn bij kleine zoogdieren.