Coronavirusupdate

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Wie heeft er niet gehoord van Covid19? Zonder in paranoia te vervallen, is het essentieel voor onze ouderen om deze paar legitieme maatregelen tot nu toe te respecteren...

De maatregelen :

Om de verspreiding van het Covid19-virus te voorkomen, is inperking voor iedereen aan te bevelen tot 3 april, d.w.z. tot de paasvakantie.

Vanaf deze maandag 16 maart zullen scholen, theaters, sporthallen, musea, cafés en restaurants in België sluiten, na de maatregelen die de federale regering afgelopen donderdag heeft genomen.

Alleen supermarkten en apotheken zullen dagelijks open blijven. Non-food winkels die geen essentiële goederen leveren zullen open mogen blijven, maar zullen in het weekend moeten sluiten.

Het is raadzaam om de supermarkten niet te haasten om allerlei producten op te slaan. Het voedselsysteem blijft normaal functioneren. Er is geen reden tot paniek!", zegt Elio Di Rupo.

Wat het transport betreft, zal het in hetzelfde tempo doorgaan als gewoonlijk. Behalve dat het aan te raden is om ze buiten de piekuren te gebruiken (van 7 tot 9 uur ’s ochtends en dan van 16 tot 18 uur ’s avonds).

Het voorzorgsprincipe :

Voor de ouderen is het sterk aanbevolen om geen handen te schudden of de mensen om je heen te kussen.

Ouderen moeten hun handen meerdere keren per dag wassen, vooral wanneer ze in contact staan met de buitenwereld (na een bezoek aan de supermarkt of de apotheker).

Omdat ze bijzonder kwetsbaar zijn voor dit virus, moeten senioren vermijden om naar buiten te gaan en moeten ze ook vermijden om de handgrepen van de deuren buiten hun huis vast te houden. In het ideale geval dragen ze beschermende handschoenen en een masker elke keer dat ze naar buiten gaan.

Ten slotte moeten ze stipt weigeren om voor kleinkinderen (en achterkleinkinderen) te zorgen, ook al is dat hartverscheurend.

Als u deze maatregelen serieus respecteert, komt alles goed.

Veel succes!