Brigitte Nielsen mama met 54

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Ken je haar nog? Actrice, ex-vrouw van Sylvester Stallone en Playboy-model uit de jaren ’80?

Brigitte Nielsen werd in de jaren ’80 bekend nadat ze in enkele films meegespeeld had en trouwde met Sylester Stallone. Het huwelijk duurde niet lang - 18 maandne om precies te zijn- en het blonde Playboy-model vond haar geluk elders.

Na 4 zonen (die ondertussen tussen 32 en 24 jaar oud zijn) en een vijfde huwelijk, kondigde Brigitte in het voorjaar aan opnieuw zwanger te zijn. De 54-jarige hertrouwde met een 20 jaar jongere man, en schonk hem in juni een dochtertje; Frida.

Kinderen na je 50-ste

Zwanger worden op een leeftijd van 50 jaar of ouder: voor velen vrouwen ondenkbaar of onhaalbaar. Toch komt het regelmatig voor dat ook de oudere vrouw op de natuurlijke manier zwanger wordt en zelfs een gezond kind ter wereld brengt. Nu er ook nog hormoonbehandelingen en kunstmatige bevruchtiging mogelijk zijn, komt het zelfs steeds vaker voor dat vrouwen na hun 50-ste kinderen krijgen.

Toch worden ze in hun sociale omgeving vaak scheef bekeken. Nochthans zijn deze vrouwen vaak betere moeders; op deze leeftijd hebben veel vrouwen veel meer financiële zekerheid dan hun jongere lotgenoten. Ook zijn vrouwen vanaf vijftig jaar veel geduldiger met kleine kinderen. Ze zijn in staat om makkelijker problemen op te lossen en hun fouten toe te geven. Op het werk of thuis voelen ze niet de druk om te presteren: dit maakt dat deze vrouwen vaak veel rustiger kunnen omgaan met de dagelijkse dingen.

Natuurlijk kleven er ook nadelen aan een zwangerschap bij 50-plussers. De kans op een kind met een afwijking is groter bij een oudere vrouw dan bij een jonge vrouw. Ook is de kans op een miskraam veel groter.

Zou jij het doen? Zwanger worden na je 50-ste? En wat als je eigen dochter je vraagt draagmoeder te worden omdat het haar niet lukt een kind op de wereld te zetten?