Bijverdienen als Sinterklaas?

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Vanaf 2015 veranderden de regels voor gepensioneerden om extra bij te verdienen. Hoog tijd dus om voor Sinterklaas te spelen!

Bijverdienen als gepensioneerde

Vanaf 1 januari 2015 mag een gepensioneerde 65-plusser onbeperkt bijverdienen. Men verwacht dat het aantal bijklussende gepensioneerden sterk zal toenemen.

Om vandaag onbeperkt te kunnen bijverdienen moet een gepensioneerde 65 jaar zijn én een loopbaan van 42 jaar achter de rug hebben. Wie niet aan deze beide voorwaarden voldoet, mag slechts 22.293 euro bijverdienen als loontrekkende en 17.835 euro als zelfstandige (de bedragen zijn hoger als er nog kinderen ten laste zijn).

Die grenzen vallen nu weg. Dat betekent dat elke gepensioneerde die minstens 65 jaar is of een loopbaan van 45 jaar achter de rug heeft vanaf 1 januari 2015 onbeperkt mag bijverdienen zonder pensioenrechten te verliezen.

Bijverdienen als Sinterklaas. Hoe begin je eraan?

1. Zoek een groep vrienden die willen meegaan als Zwarte Piet. Samen is het veel leuker!

2. In heel wat supermarkten kan je gratis een berichtje hangen. Maak een mooie affiche met daarop een Sint en zijn Zwarte Pieten. Laat weten dat je beschikbaar bent en dat je ook aan huis komt. Hang kleine afscheurbare briefjes met je telefoonnummer onderaan je affiche. Zo kunnen geïnteresseerden onmiddellijk je naam en je telefoonnummer meenemen. Mensen hebben immers niet altijd pen en papier bij de hand wanneer ze gaan winkelen.

Kijk ook eens in Koopjeskrant, of op het internet bij "Sinterklaas gezocht"

3. De outfit zal je moeten gaan huren, omdat het zo specifiek is. Dit is dus een kost die je iedere keer zal moeten inrekenen.

4. Zorg dat je een invulblad maakt, wat je aan de ouders toestuurt en waarop zij kunnen schrijven wat de Sint hun kind in het oor moet fluisteren!