Het hele jaar kan je op de aspergeboerderij De santspuy in Nederland een kijkje komen nemen. Met een sfeervolle rondleiding, lekkere hapjes en drankjes in het aspergeseizoen, van april tot en met juni, zie je de befaamde asperges.

Programma

Eerst delen ze hun verhaal met de bezoeker; over de asperges, wijn, likeuren en de bedijfsgeschiedenis. We vertellen over ’de mens achter’ en ’het gevoel’ waarmee we ons bedrijf runnen. Daarna wandelt men op het gemak langs de wijngaard en de aspergevelden. U ziet onder meer hoe de asperges volautomatisch gesorteerd worden.

In april, mei en juni steekt men hier dagelijks asperges. Iedere stap in het groeiproces wordt door Gilbert en zijn medewerkers op de voet gevolgd. Precies op het juiste moment, halen ze onze Koninginnen der Groente uit hun bedden. Veel geduld en een perfecte timing resulteren in een eersteklas aanbod van deze heerlijke smaakmaker. Ieder jaar weer het wachten waard!

Wil je een kijkje nemen op de velden, zelf eens een asperge steken onder deskundige begeleiding? Misschien wil je enkele vragen stellen over de teelt?

In het aspergeseizoen van april tot en met juni, zijn ze iedere maandag t/m zaterdag geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur.

http://www.desantspuy.nl/

ooo