Betaalbaar skiplezier

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Op skilatten snuif je de berglucht op en voel je de vrijheid. Alleen spijtig dat je er vaak zo diep voor in je portefeuille moet tasten!

Skimateriaal, skipas, verplaatsing en logies. Het telt allemaal op. Als het echt winterweer is kan je in België een paar pistes doen en er een daguitstap van maken. Maar wist je dat er ook in Duitsland skigebieden zijn waar je makkelijk en snel naartoe kunt? Fiftytoo selecteerde voor jou Winterberg!

Makkelijk bereikbaar

Winterberg ligt zo’n 250 kilometer Duitsland in. Over de Duitse autosnelwegen vorder je goed, en je betaalt geen péage zoals in Frankrijk. ‘s Ochtends op tijd uit bed en een paar uur later ben je volledig in vakantiestemming.

Ter plaatse zijn er voldoende gratis parkings vanwaar je direct aan de pistes bent. Wil je graag een overnachting boeken, dan kan je dus even goed op zoek naar een betaalbaar hotel in de omgeving. De volgende ochtend ben je met de wagen snel weer ter plaatse.

Skimateriaal huren

Heb je geen eigen skimateriaal? Je kan ter plaatse zowel voor 1 dag huren als voor langer. Eens je de autosnelweg verlaten hebt, kom je regelmatig skiverhuur tegen. Die presenteren vaak mooie acties. Zo kan je bijvoorbeeld voor 1 dag een volledig skiset huren aan 10 euro. Dan heb je ski’s, botten en stokken. In Winterberg zelf betaal je daar iets meer voor.

Plannen hoeft niet

Eigenlijk hoef je dus niet op voorhand te plannen. Heb je tijd, kijk dan of er voldoende sneeuw ligt en de volgende ochtend kan je vertrekken. Klik hier voor meer info over Winterberg. Je vindt er de laatste weersvoorspellingen, info over de sneeuwhoogte en een webcam.