Ben jij een snelle of trage wandelaar?

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Volgens een onderzoek is de snelheid waarmee we meestal stappen van invloed op hoe lang we leven.

Iedereen die een sneller tempo heeft tijdens een alledaagse wandeling, leeft langer. dat blijkt uit een nieuw onderzoek uit Engeland.

Een nieuw gepubliceerde studie, uitgevoerd door een team van het Leicester Biomedical Research Center, ontdekte een verband tussen de levensverwachting en de gemiddelde loopsnelheid. De resultaten zijn gebaseerd op de gegevens van iets minder dan een half miljoen deelnemers in Engeland.

In het onderzoek werd de deelnemers gevraagd om hun gebruikelijke looptempo - langzaam, gemiddeld of leidend - gedurende een periode van ongeveer zeven jaar te beoordelen. De onderzoekers telden het aantal overleden deelnemers in deze periode en konden vervolgens statistische extrapolaties gebruiken om een ​​relatie tussen het dagelijkse looptempo en de levensduur te bepalen.

Wat blijkt? Snelle wandelaars hebben een langere levensverwachting hebben dan trage wandelaars. Snel te bewegen wordt geassocieerd met een hoger niveau van fitheid, en dat is precies wat een langer leven voorspelt.

De studie toonde ook aan dat snellere loopsnelheden, ongeacht het lichaamsgewicht, een langere levensduur voorspelden. Zelfs diegenen die een verhoogde body mass index (BMI) hebben maar snelle wandelaars zijn, blijken gezonder dan mensen met een lagere BMI.

In een onderzoek met senioren werd al in 2011 aangetoond dat hoe sneller de onderzochte personen nog konden lopen, hoe beter de algemene resultaten in de gezondheidstests waren.

Omgekeerd hebben onderzoekers van de University of Southern California bewijs gevonden dat het vertragen van de loopsnelheid een aanwijzing kan zijn voor de gezondheidsproblemen van een patiënt, zoals hart- en vaatziekten en cognitieve stoornissen.

Maar wat betekent ’stevig wandelen’?

Onderzoekers van de Universiteit van Massachusetts hebben verschillende pogingen ondernomen om het optimale tempo te vinden en hebben er een gevonden voor elk haalbaar resultaat: 100 stappen per minuut. Loop gedurende 15 seconden en tel de stappen. Vervolgens vermenigvuldig je dit met vier en krijg je een idee van hoe snel je stapt.