Belgen zijn de grootste economische pessimisten

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Geen volk dat zo pessimistisch is over de economische vooruitzichten dan de Belgen, schrijft Le Soir vandaag op basis van een jaarlijkse studie van onderzoeksbureau Gallup in 65 landen.

We laten zelfs onze zuiderburen achter ons, die nochtans met een historisch hoog werkloosheidscijfer kampen. Op de vraag of 2015 een economisch voorspoedig jaar wordt, antwoordt maar 4 procent van de Belgen positief.

Opmerkelijk is dat veel gepeilde Belgen (54 procent) economische moeilijkheden verwachten. Vooral wie binnenkort op pensioen gaat of werkloos is, vreest een achteruitgang.

Wanneer men aan de Belgen vraagt hoe ze het jaar 2015 in het algemeen zien, domineert het pessimisme. België staat ook in de top van de lijst van landen die het minst vertrouwen hebben in de toekomst. Alleen Bosnië, Italië, Libanon en Servië doen het nog slechter, aldus Le Soir.

Toch willen deze resultaten niet zeggen dat de Belgen ongelukkig zijn. Ongeveer 49 procent van de gevraagde landgenoten melden dat ze gelukkig zijn, waarmee ze ons land een plaats bovenaan in het klassement van gelukkigste landen bezorgen.

Bron: Belga