Bedrijf wil alleen maar 50-plussers in dienst

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Bij Slenders Wasserij en Stomerij in het Nederlandse Santpoort willen ze alleen maar senior werknemers. "We nemen bijna alleen maar vijftigplussers aan. Waarom? Omdat je op deze mensen kunt bouwen", zegt de directeur tegen de Nederlandse omroep RTL.

Vijftigplussers werken langer dan vroeger, maar als ze werkloos worden, hebben ze twee keer zoveel kans op langdurige werkloosheid als jongeren. Oudere werknemers zijn nocthans vaker enthousiast over hun baan dan jongere werknemers, bewijzen studies.

Oudere werknemers zijn bovendien loyaal richting de werkgever, door hun leeftijd. Ze zullen niet snel weggaan als een andere werkgever een beter bod doet. Doordat ouderen al tientallen jaren in de sector werkzaam zijn, hebben ze veel (mensen)kennis, hebben ze ervaring met verschillende functies, zijn ze op de hoogte van (branchespecifieke) ontwikkelingen en kennen ze geschikte leveranciers en belangrijke klanten. Ook hebben ze gedurende hun carrière mogelijk veel verschillende cursussen en workshops gevolgd die hen extra kennis hebben gegeven. Dat maakt hen breed inzetbaar en zorgt dat ze snel ingewerkt zijn. Nocthans vragen ze geen hogere lonen dan jongere - minder ervaren - werknemers.

Met een oudere werknemer hoef je ook niet bang te zijn voor lange afwezigheid door een zwangerschap, verhuizing of ziek kind.

Dat zijn meteen een aantal goede argumentaties moest je zelf in een sollicatiegesprek als senior terechtkomen.