Badkamerplanten

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Een heel jaar lang dat gevoel van een exotische vakantie? Dat doe je met planten in je badkamer!

Midden in de natuur tijdens de vakantie is het puur genieten. Maar waarom zouden we dat niet voor onszelf thuis creeeren? In de badkamer bijvoorbeeld, maak je een heerlijke oase weg van al de drukte en natte, kille dagen.

Badkamerplanten staan bij al het verwarmen, baden, douchen en ventileren bloot aan behoorlijke temperatuurschommelingen. Om te voorkomen dat je groene planten net zo bruin worden als het weer buiten, kun je het beste kiezen voor ongecompliceerde botanische exemplaren zonder watervrees.

Dikbladige tropische planten zoals anthuriums en succulenten zijn heel geschikt voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Bovendien zijn ze heel vergeeflijk als je ze een keer vergeet water te geven, want ze slaan het water in hun bladeren op. Ook de aloë en de graslelie voelen zich in hun sas in de badkamer. Wissel ze af met kleine cactussen, op veilige hoogten. Bromelia haalt veel van zijn voeding uit de lucht in de vorm van vocht. Baddampen vindt hij dus ook fijn. Bovendien geeft de tropische schoonheid een fijn kleuraccent aan je badkamer.

Ook luchtplantjes doen het hartstikke goed in de badkamer. Tijdens jouw douche drinken ze stiekem van rond dwarrelende druppels. Ze komen in verschillende vormen en maten. Zet ze neer in een speciaal luchtplantpotje of laat ze weelderig hangen aan de douchekop. Vooral de mysterieuze grijze Tillandsia weet van het grootste ochtendhumeur een glimlach te maken.

Tenslotte staat de gerbera staat in de aromatherapie bekend als een middel om openhartigheid te stimuleren. Lekker in bad met een gerbera naast je hoofd, doet je meer ontspannen dan kaarsjes op de badrand!