BMW positief over het inzetten van oudere werknemers

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Sinds enkele jaren werkt BMW aan het project ’Vandaag voor morgen’. Daarmee wil de constructeur inspelen op de vergrijzing van de beroepsbevolking.

Oudere werknemers zijn even efficiënt als hun jongere collega’s, en leveren betere kwaliteit af. Zo luidde de conclusie van de Duitse autogigant na een experiment waarbij vooral oudere werknemers werden ingezet in de fabriek in het Duitse Dingolfing. Met het pilootproject wou BMW een simulatie uitvoeren van een arbeidspopulatie zoals die er over tien jaar zal uitzien.

De fabriek in Dingolfing was wel aangepast. Zo werd een houten ondergrond aangelegd om de rug te sparen en kregen de arbeiders speciale schoenen, ergonomische stoelen en grotere beeldschermen. Ook werden overal turntoestellen geplaatst. Het project is inmiddels ook in andere BMW-vestigingen ingevoerd.

BMW bouwt gestaag verder op het idee dat de vergrijzing niet tot een concurrentienadeel mag leiden. In februari 2011 nam BMW in Dingolfing nog een nieuwe fabrieksruimte in gebruik, speciaal ontworpen en gebouwd op maat van oudere werknemers. Ergonomische bureaustoelen, betere belichting, fitnessruimte, relaxatiekamers én een gezonde refter zijn voorzien. BMW benadrukt dat deze fabriek tot doel heeft de waardevolle, meer ervaren werkers actief in dienst te houden.

Wie hier meer over wil lezen, in het Duits, klikt hier.

Lees ook de artikels ’Ik ben 50 en ik zoek werk!’ en ’Op zoek naar een job: tips voor senioren’.