Airbnb als extra inkomen voor senioren

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

In het begin waren het vooral jongeren die hun woning via Airbnb verhuurde. Maar wereldwijd verhuren steeds meer senioren hun huis tijdens de vakantie via Airbnb.

Airbnb groeide in de laatste jaren uit tot een ontzettend populaire website voor vakantiehuizen. Misschien heb je zelf al wel eens een huis of appartement gehuurd via Airbnb?

Senioren verhuren steeds vaker via Airbnb

In het begin waren het vooral de nieuwsgierige mensen, veelal jongeren, die hun woning via Airbnb verhuurde. Tegenwoordig weten steeds meer mensen de dienst te vinden. Ook de senioren gebruiken Airbnb steeds vaker om hun woning te verhuren. De zestigplussers vallen op, doordat deze over het algemeen veel beter gewaardeerd worden. Senioren krijgen veel vaker de maximale 5 sterren beoordeling dan gebruikers van een andere leeftijdscategorie

In 2017 werden er wereldwijd ongeveer 10% van de vakantiewoningen door senioren aangeboden. In Frankrijk verhuren de meeste zestigplussers hun woning via Airbnb, namelijk 15%. Daarna komen Ierland en Italië met 13% en Nederland. Zwitserland en Spanje staan onderaan met 9%.

Veel ouderen gebruiken Airbnb ondertussen als extra inkomen. Gemiddeld wordt in Nederland € 3.290 door de senioren verdiend. Dat is boven het gemiddelde van Europa, wat op € 3000 ligt. De meeste verhuren hun woning 23 dagen per jaar, wat ongeveer 2 dagen per maand is.

Veel senioren zien het verhuren van Airbnb niet als werk, maar vinden het leuk om hun woning te verhuren en andere mensen te ontmoeten.

Verhuren aan senioren Terwijl veel huiseigenaars graag willen verhuren aan Airbnb , is de particuliere verhuur van een kamer of appartement nog niet zo populair bij 55-plussers. Slechts 1 op de 10 senioren zocht in het voorbije jaar een accommodatie via Airbnb.

In Engeland en Luxemburg worden Airbn-achtige sites het meest gebruikt. Daarna volgen Ierland, Malta en Nederland.