Eerste modellencontract voor 82-jarige

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

In tijden waarin modellen soms amper de middelbare school hebben bereikt, kan het ook anders. Het Franse Lanvin gaf de 82-jarige Jacquie ’Tajah’ Murdock haar allereerste modellencontract.

Jacquie Murdock is 1,82 meter, grootmoeder van tien kleinkinderen en poseert alsof ze nooit iets anders gedaan heeft. De artistiek directeur van Lanvin castte haar voor de komende herfstcampagne met ’echte mensen’ in plaats van modellen. Eén van die echte mensen werd ’Tajah’.

’Mensen denken dat ik een leven vol glamour leidde’, vertelt de 82-jarige schone aan het Nieuwsblad, ’maar je moet er keihard voor werken. Niets wordt je in je schoot geworpen’. Hoewel model worden een meisjesdroom was, bleek dat niet zo eenvoudig met haar huidskleur. Ze werd dan maar danseres, maar beleeft nu toch haar meisjesdroom. Maar ze dankt dit ook een beetje dankzij zichzelf en haar gevoel voor mode: ’Mij zal je nooit zien in een jeans, dat is te gewoontjes. Ik draag bijna altijd jurken en zie er graag anders uit. Ik heb er een oog voor en het kan me niet schelen of het kledingstuk in kwestie duur of goedkoop is!’

Bron: Het Nieuwsblad

Meer weten