7 goede redenen om dagelijks een kiwi te eten

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Waarom je een kiwi zou eten? Daar kunnen wij ontelbare redenen voor geven. Ze zijn heerlijk als tussendoortje, of als verrassende smaakmaker in je gerechten. Je kunt ze handig uitlepelen, zonder geknoei met pitten of schillen. Maar vooral: ze zijn eersteklas gezondheidsboosters.


1. Zo levert een Zespri-kiwi (Green of Gold) de volledige Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) vitamine C. Kiwi’s bevatten namelijk meer vitamine C dan sinaasappelen en citroenen.

2. Daarbij zijn groene kiwi’s een uitstekende bron van voedingsvezels, die de spijsvertering op natuurlijk wijze bevorderen.

3. Kiwi’s bevatten ook weinig calorieën: een Zespri Gold 55 kcal en een Zespri Green 72 kcal. Je hoeft je dus helemaal niet schuldig te voelen als je deze vitaminebommetjes eet!

4. Boordevol antioxidanten: Zespri Green en Gold zijn rijk aan vitamine C, en Zespri Gold is ook een goede bron van vitamine E.

5. Zespri Green en Gold hebben een lage glycemische index, wat betekent dat de suikers die ze bevatten geleidelijk aan worden vrijgegeven. Dat voorkomt dat het lichaam te veel insuline moet aanmaken (erg nuttig voor diabetici) en bovendien wordt het hongergevoel onderdrukt.

6. Zespri Gold kiwi’s vormen een natuurlijke bron van foliumzuur of vitamine B9, en zijn dan ook een kostbaar supplement.

7. De Zespri kiwi’s zijn heerlijk de hele dag door: de Zespri Green kiwi’s smaken fris en iets zuurder, terwijl de Zespri Gold kiwi’s zachter van smaak zijn omdat ze een hoger fructosegehalte hebben. Gezond was nog nooit zo lekker!