55-plusser te weinig naar de film

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

55-plussers hebben meer tijd en geven meer geld uit dan andere leeftijdsgroepen, maar naar de bioskoop gaan ze niet. Waarom toch niet?!

55-plussers hebben meer vrije tijd dan jongere leeftijdsgroepen en besteden een groter deel van hun inkomen. Toch bezoeken ze procentueel gezien minder vaak de bioscoop. De Nederlandse stichting Filmonderzoek onderzocht daarom de redenen, drempels en behoeften van 55-plussers om op bioscoopbezoek te gaan.

Te druk

Ondanks het feit dat ze meer vrije tijd hebben, geven 55-plussers aan een druk bestaan te hebben. Naast werken, vullen ze hun tijd met de kleinkinderen en het zorgdragen voor hun ouders.

Voor 55-plussers is bioscoopbezoek dan ook ‘een leukavondje uit dat vaker gedaan zou moeten worden’. Maar op de doordeweekse avonden blijft er weinig energie over voor een bioscoopbezoek.

Lekker thuis filmpje kijken

Daarnaast zijn bioscopen te ver weg, het reizen met openbaar vervoer of het parkeren van de auto is duur en er zijn te weinig parkeerplaatsen. Men blijft liever thuis een filmpje op de bank kijken.

55-plussers uit het onderzoek gaven ook aan dat ze meer informatie willen ontvangen per mail; welke film is interessant voor hen? Is er een seniorenavond? Dat soort informatie per mail zou hen, naar eigen zeggen, uitnodigen vaker naar de film te gaan.