5 tips tegen een ingegroeide teennagel

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Vervelend en pijnlijk, zo’n ingegroeide teennagel

Een ingegroeide teennagel komt meestal voor bij een grote teen. De hoek van de teennagel, die kromt, groeit dan in het nagelbed. Dat doet pijn en geeft ontstekingen als de nagel in de huid dringt. Soms is de oorzaak een sterk gekromde nagel, maar soms spelen schoenen een belangrjke rol. Te nauwe of te enge schoenen kunnen ingegroeide teennagels veroorzaken.

Vijf tips tegen het ingroeien van teennagels

1. Vaak wordt geprobeerd een ingegroeide teennagel op te lossen door die hoek weg te knippen, maar dat is net niet goed. Eigenlijk moet je de nagel recht afknippen, zodat de hoeken netjes over het nagelbed heen groeien.

2. Knip de nagels net nadat je in bad of onder de douche bent geweest. De nagels hebben dan een hoog vochtgehalte waardoor ze minder kwetsbaar zijn. Knip ze vooral niet te kort en bijt of scheur de nagels niet af.

3. Nagellak is een goed middel om de nagels te verstevigen en te beschermen. Gebruik een nagellakremover zonder aceton.

4. Als het nog niet te erg is maar je het yelf niet kan oplossen, kan je bij een pedicure voorbij gaan.

5. Is je teen ontstoken, dan ga je beter naar de huisarts. Word het echt te pijnlijk, dan kan de huisarts onder plaatselijke verdoving een stukje van de zijrand van de nagel wegknippen tot in de groeikern in het nagelbed. Zo wordt de nagel definitief smaller.