5 tips om uw huis beter te verkopen

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Uw besluit staat vast: u gaat uw huis verkopen! Maar hoe kunt u de zaken in uw voordeel afhandelen? Hier vindt u enkele concrete en eenvoudige tips om u veilig door dit avontuur te loodsen!

Immobiliënkantoor of niet?

De eerste vraag die wellicht bij u opkomt, is de volgende: vertrouw ik de verkoop van mijn huis aan een makelaar toe of doe ik het zelf?

Beide opties hebben hun voor- en nadelen. Als u een beroep doet op een immobiliënkantoor, bent u van alle zorgen verlost die zo’n verkoop met zich meebrengt: bekendmaking, bezoeken, plaatsbeschrijving, enz.

Maar hoe vindt u een goede makelaar? Er zijn geen echte criteria (want dan zou u ze kennen!), maar we geven u hier toch enkele tips: aanvaard geen exclusief contract, weiger elke commissie van meer dan 3% + btw en vermijd contracten die u meer dan 1 à 2 maanden binden.

Speel de troeven van uw woning uit!

We hebben het hier niet over het renoveren van uw huis alvorens het te verkopen, maar u hebt er alle baat bij uw beste troeven uit te spelen, ervoor te zorgen dat uw huis er op zijn best uitziet.

Onontbeerlijk: ruim op en poets uw huis van onder tot boven. Een potentiële koper ziet zichzelf veel makkelijker in een schoon en ordelijk huis!

Kleine extra’s: open de gordijnen, maak plaats vrij, haal alles weg wat overbodig is. Immers: hoe "voller" een kamer is, hoe kleiner ze lijkt.

Tot slot: als u een tuin hebt, maai dan het gazon, veeg uw terras schoon, …

Als er bezoek komt...

Onthaal uw potentiële koper met de glimlach en met een gepast humeur! Het bezoek moet een aangename herinnering bij de bezoeker nalaten en uw houding kan daarbij helpen!

Organiseer, indien mogelijk, de bezoeken op geschikte uren, zoals bijvoorbeeld op een moment dat het daglicht binnenkomt. Het is niet altijd mogelijk te kiezen in welk seizoen deze bezoeken plaatsvinden. In dat geval is het een goed idee foto’s van uw zonovergoten huis en/of uw tuin vol bloemen te tonen...

Wees eerlijk

Een belangrijk gebrek voor uw gesprekspartner verborgen houden, is geen goed idee. De koper zal er wellicht zelf wel achter komen, nog voor de verkoop, en dat komt uw geloofwaardigheid zeker niet ten goede; ofwel na de verkoop, en dat kan u zuur opbreken.

Meer nog, eerlijkheid kan in uw voordeel spelen. Er bestaat immers een grote kans dat u het vertrouwen van uw gesprekspartner wint wanneer u zelf een zwak punt ter sprake brengt. U moet ervan uitgaan dat geen enkel huis perfect is. Ook kopers weten dat!

Verkoop uw product!

Wellicht is uw huis niet perfect, maar het heeft ongetwijfeld vele kwaliteiten. Aan u om ze in de verf te zetten!

Vermeld dus zeker al wat uw koper zou kunnen bekoren: ideale ligging, nabijheid van winkels, scholen, openbaar vervoer, rustige wijk, buren, kwaliteit van de gebruikte bouwmaterialen, lichtinval, isolatie...