5 tips om mooiere vakantiefoto’s te maken

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Met een digitale camera maken we veel meer foto’s als vroeger, maar beter zijn ze niet...Hoe maak je mooiere vakantiefoto’s?

5 basisregels om mooier te fotograferen

- Eigenlijk kan je helemaal niet goed met je camera omgaan? Zelfs als je enkel op de knop drukt om een foto te maken, kan je eenvoudig betere foto’s maken.

In het menu (vaak op je draaiknop) staan afbeeldingen; een landschap, een portret, vuurwerk, een museum waar geen flash gebruikt mag worden. Zet je camera steeds op het juiste thema en je foto’s worden opvallend mooier.

- Geef mensen, dieren en architectuur ruimte, zodat ze niet (letterlijk) hun neus stoten tegen de rand van de foto. Maak de ruimte eromheen ook niet te groot, zodat je motief duidelijk in beeld blijft en niet verdwijnt in de achtergrond.

- Bekijk steeds de postkaartjes van je vakantieplaats; daarop ontdek je de meest fotogenieke plaatsen van je vakantie.

- Maak gebruik van zonsopgang en zonsondergang; dan heb je het mooiste licht! Een blauwe lucht is saaier op een foto dan een lucht met kleine, witte wolkjes. Kies het juiste moment voor je foto! Soms kan je beter even wachten dan eindeloos te blijven klikken.

- Neem altijd je gebruiksaanwijzing mee op vakantie. Zo kan je snel even nakijken hoe je de flash gebruikt, of hoe jij de zelfontspanner kan opzetten. De gebruiksaanwijzing neemt niet veel plaats in je handtas of cameratas en is goud waard!