5 tips om iets bij te verdienen

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Of u nu gepensioneerd bent of niet, het is altijd leuk om wat geld opzij te kunnen zetten zonder constant de knip op de beurs te moeten houden. Wij geven u vijf tips mee om op een aangename manier een centje bij te verdienen. Want in sommige gevallen kan men twee of zelfs drie vliegen in één klap slaan!

1. Doe mee aan consumententests

Wat zou u ervan vinden om uw mening te geven over een bepaalde shampoo, fruitsap, televisie of over bereide salades?

Heel wat ondernemingen bieden u de kans om deel te nemen aan hun consumentenvergaderingen. Deze duren maximum enkele uren en na afloop ervan krijgt u ter compensatie een som geld of een cadeaubon.

Of misschien heeft u wel zin om uw smaakpapillen ten dienste te stellen van een vennootschap. Behalve de “maaltijd” die u moet proeven en keuren, krijgt u ook een geldelijke vergoeding.

2. Bied uw diensten aan

U heeft de nodige ervaring, tijd en geduld… waarom biedt u dan niet uw diensten aan binnen een domein dat u wel ligt? Word enkele uren per week repetitor, tuinier, “dogsitter”, kleermaker, traiteur of voer om het even welke andere klus of taak uit waar u wel zin in heeft!

Niet alleen uw spaarvarken zal er wel bij varen, maar ook uzelf. Wie z’n diensten aanbiedt, blijft onder de mensen en voelt zich nuttig.

3. Een nieuw kapsel voor een prikje

Een knipbeurt bij de kapper hoeft helemaal niet duur te zijn. Ga eens langs bij een kappersschool en laat er uw kapsel onder handen nemen, en dat voor een habbekrats of soms zelfs helemaal gratis!

In een kappersschool zijn de kappers allemaal studenten. Ze worden er begeleid door hun leerkrachten, wat de kans op “slippertjes” verkleint. Dankzij u kunnen de studenten hun kunnen oefenen en tegelijkertijd spaart u een pak geld uit. Met andere woorden: Het is een win-win-situatie!

Een goede raad: Zorg ervoor dat u niet gehaast bent! Een bezoek aan een kappersschool kan soms iets meer tijd in beslag nemen dan voorzien.

4. Verhuur een deel van uw huis

Zijn uw kinderen de deur uit en lijkt uw huis zo groot en leeg? Wilt u weer wat leven in huis brengen? Als u zich te oud voelt om samen te wonen, kunt u ervoor opteren om een deel van uw woning aan een student, een vrijgezel of aan een jong koppel te verhuren.

Mogelijk zal u uw huis een beetje anders moeten indelen, maar die investering zal u snel terugverdiend hebben. De ruimte zal in ieder geval weer optimaal benut worden en tegelijkertijd strijkt u op het einde van de maand de huur op, wat toch aardig meegenomen is!

5. Ruim uw zolder op

Met de jaren heeft u onnoemelijk veel voorwerpen verzameld: meubels, apparaten, kleren, spulletjes… Sommige hebben goed dienst gedaan, andere daarentegen zijn al die tijd onaangeroerd gebleven.

Ze nemen veel plaats in beslag en het zijn echte stofvangers… kortom, ze dienen nergens meer voor! Waarom dus niet eens grote kuis houden? Maak komaf met alle spullen die u niet meer nodig heeft en breng ze naar een tweedehandswinkel. U zult enkele zielen gelukkig maken en op de koop toe wordt uw spaarvarken gespijsd!