Met goed humeur de winter in!

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Het is koud, het is vroeg donker, je bent moe… geen wonder dat je eens een dipje hebt. Maar deze winter gaan we die dipjes proberen te vermijden en daarvoor hebben we ook 5 tips!

Met goed humeur de winter in!

Geen winterdipje? Breng kleur in je leven!

In de winter brengt iedereen meer tijd thuis door… maar dat is geen reden om neerslachtig te worden! Integendeel! Als je huis comfort en optimisme uitstraalt, is het supergezellig om een ontspannend avondje voor de TV door te brengen.

Laat daarom sombere kleuren achterwege en kies voor frisse kleuren! Je hoeft daarom je huis niet helemaal opnieuw te verven, enkele frisse toetsen maken het verschil. Dankzij nieuwe en frisse kussens, een plaid, foto’s of lamp kan een kamer al helemaal opfleuren.

Aarzel ook niet om in de winter je bonte truien, mutsen of sjaals boven te halen. Frisse kleuren zijn de eerste stap naar een goed humeur!

Geen winterdipje ? Neem een lichtbad!

In de winter moet het lichaam het stellen zonder zijn meest efficiënte bondgenoot: licht. Om dit gebrek aan licht te compenseren, bestaat er een enorm efficiënte oplossing : luminotherapie. Als je last hebt van winterdipjes, kan je je gebrek aan licht hiermee dus compenseren. Je hoeft er zelfs niet voor buiten te komen.

Het principe? Je stelt je lichaam bloot aan een speciale lamp waarvan de intensiteit en het lichtspectrum die van de zon benadert.

Je kan dergelijke lampen in de handel kopen. Sommige ziekenhuizen beschikken ook over luminotherapielampen die je kan ontlenen of ter plaatse gebruiken.

Geen winterdipje ? Gun jezelf eens dat pleziertje!

Heb je een winterdipje ? Gun jezelf dan gerust eens een pleziertje. Waar voel je je goed bij ? Wat kan opnieuw een glimlach op je gezicht toveren? Doe iets waarvan je weet dat het je een goed gevoel zal geven.

Ga je graag eens een namiddagje shoppen, geniet je van een namiddag bij de kapper of in een schoonheidscentrum, een uitje met vrienden of eenvoudigweg een glas wijn? Het maakt niet uit, neem gewoon wat ‘quality time’ met jezelf!

Of heb je gewoon zin om wat te rusten? Daar is niks mis mee! Kijk naar een leuke film met een lekkere warme choco!

Geen winterdipje ? Eet goed!

Volgens sommige studies zouden de omega3-vetten een positieve impact hebben op ons humeur.

Vergeet dus zeker niet om vette vis op het menu te zetten! Sardientjes, tonijn, zalm,.. geniet ervan! Hou je van slaatjes? Aarzel dan niet om er koolzaad- of notenolie aan toe te voegen.

Chocolade staat ook bekend om zijn positieve werking op ons humeur omdat de phynylethymalines die chocolade bevat endorfinen vrijmaken in de hersenen.

Droge vruchten, bananen, granen zijn ook welkom op je bord. Als je een extra boost nodig hebt, kan je altijd raad vragen aan je apotheker voor een vitaminenkuur. Ginseng kan wonderen doen bijvoorbeeld!

Geen winterdipje ? Keep smiling!

Onze laatste tip om de moed erin te houden : Keep smiling! Lachen is en blijft nu eenmaal goed voor ons welzijn! Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat het lichaam nood heeft aan lachen.

Als we lachen, maakt ons lichaam immers verschillende stoffen vrij: serotonine, dat als een antidepressivum werkt en dopamine, dat ook de pleziermolecule wordt genoemd.

Lach er dus maar op los!