3 manieren om zweetgeurtjes vaarwel te zeggen

Bent u eerder een biotype? Hier zijn de antizweetplanten!

In de natuur zijn er verschillende planten die een zweetwerend effect hebben. U kunt ze gebruiken in de vorm van etherische oliën of als tinctuur, in functie van het gewenste effect. De nummer één op dat vlak is salie. In een kruidenthee is salie niet echt doeltreffend maar als moedertinctuur wel.

Gebruiksaanwijzing: breng enkele druppels moedertinctuur aan op de plaatsen waar u zweet. Indien u regelmatig salie gebruikt, kunt u ook een kuur proberen. In dat geval neemt u drie keer per dag 25 druppeltjes in een glas water tijdens de maaltijd. U blijft de kuur volgen zolang ze werkt!

Een andere plant die helpt tegen zweten is palmarosa. Deze grassoort heeft een antibacteriële en schimmeldodende werking. U kunt ze als etherische olie gebruiken. De plant is ook gekend om haar herstellende werking voor de huidcellen en is dus perfect voor een rijpere huid! U kunt de olie zuiver gebruiken door met uw vingertoppen de te beschermen zones in te wrijven. Indien u een gevoelige huid hebt, kunt u de palmarosa wat verdunnen in plantaardige olie.

Overzicht

3 manieren om zweetgeurtjes vaarwel te zeggen