2012 in quotes

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Het jaar zit er weer bijna op. Tijd om de meest frappante, grappige en leuke quotes én uiteraard tweets op een rijtje te zetten.

Four More Years

De tweet van Barack Obama, vergezeld van een foto van de herverkozen president knuffelend met zijn vrouw Michelle, werd sinds de avond van 6 november maar liefst 810 000 keer geretweet. Zonder twijfel de tweet van het jaar.

"Zet die ploat af, idioot!’

In eigen land leidde de uitspraak van Bart De Wever zelfs tot een nieuwe remix van ’Happiness’ - het beruchte nummer dat de dj van dienst tijdens het overwinningsfeest van De Wever tot de laatste noot liet doorspelen. Ook als beltoon ging het nummer een tweede leven leiden.

Wilfried Martens: "Eén keer seks per week is een heel goede maat"

Op Radio 1 was voormalige premier en minister van staat Wilfried Martens erg openhartig over zijn seksleven. "Mijn huwelijk met Miet Smet is mijn meest intense", aldus de ex-premier. "En ook ons seksleven is heel intens. Mijn vrouw vindt dat iets tussen ons, maar ik geef nu toch geen intieme of individuele details, hé?"

Jane Fonda: nooit gelukkiger dan nu

Jane Fonda: "Ik zou nooit meer mijn jeugd willen overdoen. Ik ben ook het gelukkigst nu ... wat is het nut van spijt hebben? Je kan veel tijd doorbrengen met spijt hebben. Het is beter om te leren van je fouten en vooruit te kijken. Ik voel me nu goed in mijn vel, wat voor een groot deel komt doordat ik leerde van mijn fouten."

Meryl Streep over de Oscars

"Wanneer ze mijn naam uitriepen, had ik het gevoel dat ik de helft van Amerika hoorde zeggen: "Oh nee, zij ... alweer?" Maar whatever!

Bronnen: Huffington Post, Het Laatste Nieuws, Twitter