Verkoudheid: kippensoep helpt

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Recente studies hebben aangetoond dat kippensoep je immuunsysteem helpt om te vechten tegen je verkoudheid. Elders lazen we dan weer bij welke mensen je extra moet opletten, omdat de kans op het overdragen van bacteriën bij hen groter is.

Carnosine, een bestanddeel in kippensoep, helpt je immuunsysteem tegen ziektes. Nadeel is wel dat de werking stopt wanneer de stof het lichaam verlaat. Er moet dus wel een constante aanvoer van kippensoep zijn. De soep die in het onderzoek werd gebruikt, bevatte naast kip ook ui, zoete aardappelen, pastinaak, raap, wortel, selder, peterselie, zout en peper. Soepen die je in de supermarkt koopt hebben bijna allemaal dezelfde werking als huisgemaakte soep, handig wanneer je ziek bent dus.

Placebo?

Anderen beweren echter dat kippensoep als placebo werkt. Uit een studie op 15 vrijwilligers zou naar voren zijn gekomen dat warme dranken de beweging van de slijmvliezen verhoogt. Hierbij zou het dus niet uitmaken of het kippensoep is of warm water. De soep was daarin tegen toch beter omdat dit de beschermende neushaartjes sterkt.

Bron: Blikopnieuws.nl