Onze tips tegen jouw feestkater

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

We vliegen er met z’n allen stevig in tijdens de feestdagen en dan zijn de katers vaak niet van de poes. We zetten enkele fabels én remedies op een rijtje.

De fabeltjes

Dokter Sebastian Winckler bestempelde in Het Laatste Nieuws de remedies van heel wat mensen als ’fabeltjes’. Als we dokter Winckler mogen geloven, kan je ontsnappen aan een pijnlijke houten kop door volgende fabels links te laten liggen:

1. Hoe vettiger, hoe prettiger

Je suikerwaarden dalen bij het gebruik van alcohol. Zo krijgt je lichaam het idee dat het calorieën nodig heeft, waardoor we zin krijgen in vette voeding, maar we gaan ons daar allesbehalve beter door voelen.

2. Nachtelijke hap

Nog iets eten vlak voor je gaat slapen dan maar? Helpt ook al niet om de alcohol te absorberen, daarvoor moet het eten op voorhand in je maag zitten.

3. Vergif met vergif bestrijden

Opstaan en opnieuw beginnen drinken is uitstel van executie en verre van gezond natuurlijk. De kater zal dan gewoon later toeslaan.

4. Water drinken

Veel water drinken achteraf zal je kater niet wegspoelen, het zal wel een beetje helpen, maar belangrijker is om tijdens het feesten genoeg water te drinken en ook net voor je in bed stapt/valt ook nog enkele glazen naar binnen te werken.

Onze tips

De enige tip die 100% werkt, is natuurlijk om weinig of geen alcohol te drinken, maar als dat geen optie is, kan je het volgende proberen:

* Goed eten voor je begint te drinken. Vooral koolhydraten (pasta, bananen, ...) vertragen de absorptie van alcohol in je bloed.

* Meng geen verschillende dranken, je kater zal niet erger worden, maar het mengen zorgt er wel voor dat je meer drinkt, omdat je het niet goed in de gaten hebt hoeveel je al binnen hebt.

* Eet geen pikante voeding na het drinken, je maag zal alleen nóg meer overstuur geraken.

* Drink tussendoor én achteraf genoeg water om je lichaam goed gehydrateerd te houden.

* Als het enigszins kan, ga dan te voet naar huis, een frisse wandeling kan wonderen doen

*Na een stevig avondje stappen, drink je best geen alcohol de volgende 48 uur.

* Vitamine B: een kom granen met melk en stukjes banaan erin om de verloren dosis kalium te herstellen. Ook eieren kunnen wonderen doen, omdat ze zo rijk zijn aan aminozuren die de toxische acetaldehyde afbreken.

Bron: Het Laatste Nieuws