Bier niet de oorzaak van bierbuik

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

In tegenstelling tot wat de volkswijsheid zegt, heeft recent onderzoek uitgewezen dat bier niet de oorzaak is van de alom gevreesde bierbuik. Wel ligt de oorzaak in een ongezond eetpatroon, iets wat wel vaker voorkomt bij bierdrinkers.

Onderzoekers van de Universiteit van Kopenhagen (Denemarken) deden de afgelopen twee jaar uitgebreid onderzoek naar de bierbuik. Ze kwamen tot de conclusie dat je minstens vier liter bier per week moet drinken om je buikomvang te doen toenemen. De bierbuik kent een andere oorzaak: een verkeerd eetpatroon, bijvoorbeeld nog een vette snack voor het slapengaan.

Vier liter per week

Er was al langer twijfel in de medische sector, maar het is nu dus bewezen: je moet al minstens vier liter bier per week drinken om een bierbuik te kweken. Dat komt neer op twee glazen per dag. Een enkel pintje kan dus geen kwaad.

Mannen vs vrouwen

De Deense wetenschappers bestudeerden voor hun onderzoek een groot aantal bestaande studies. De resultaten zeggen vooral iets over mannen. Vrouwen drinken minder bier en daardoor waren minder gegevens beschikbaar.

Bron: De Standaard