Diabetespatiënt vindt zelf massagetoestel uit

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

De 72-jarige André Vlaeminck uit Merendree, een chauffagist van opleiding, verbaasde vorige week de medische wereld met een revolutionaire uitvinding.

Ook de wetenschap gelooft in de uitvinding, een massagetoestel dat de klachten van diabetici en hart- en vatenpatiënten aanzienlijk zou verlichten. Hij vond het toestel uit tijdens één van zijn slapeloze nachten. Net als zijn lotgenoten kreeg hij last van een zogenaamde diabetesvoet. De kleine bloedvaatjes in zijn tenen slibden dicht waardoor hij geen gevoel meer had in zijn tenen en niet meer kon slapen. Toen hij zijn tenen masseerde, ging het beter. Dus waarom geen toestel uitvinden dat het in zijn plaats zou doen? Hij schoot in actie en stak een metalen prototype in elkaar met twee bruine tuinklompen waarin hij zijn voeten stak. Hij doopte het toestel MaViDri, een samenstelling van massage, vibratie en drive.

Ondertussen paste hij het toestel aan en oogst lof bij de professoren, maar hij blijft er nuchter onder en zegt dat hij enkel logisch heeft nagedacht.

Bron: Het Nieuwsblad