Tips & Tricks: Vijf tips voor een frisse(re) adem

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Een onfrisse adem, halitose, is een vervelend iets en soms heb je het zelf niet eens in de gaten. Wij geven je vijf tips voor een frisse (of frissere) adem.

1. Ontbijt

Ontbijten is erg belangrijk. Best start je met een glas water en daarna - bij voorkeur vast voedsel - iets te eten. Een slechte adem wordt erger als je maag leeg is. Hetzelfde geldt voor een droge mond, dus voldoende drinken is de boodschap. De vorige avond veel knoflook gegeten? Peterselie kan de vervelende geur onderdrukken.

2. Een propere tong

Witte aanslag op je tong wordt veroorzaakt door achtergebleven voedselresten. Die aanslag zorgt vaak voor een slechte adem. Een muntje of kauwgom brengen tijdelijk soelaas, maar een tongschraper om je tong regelmatig te reinigen is een veel betere oplossing.

3. De tandarts

Regelmatig poetsen, flossen en je tong reinigen, maar toch nog last van een slechte adem? Misschien heb je wel een gaatje of ontsteking. Bezoek twee keer per jaar de tandarts voor een controle.

4. Andere oorzaken

Wanneer de oorzaak niet in je mond ligt, kan er sprake zijn van een ontsteking je maag of keelholte. Ga zeker naar je huisarts!

5. Leef gezond

De geur van je adem wordt negatief beïnvloed door koffie, alcohol en sigaretten. Hoe gezonder je eet en drinkt, hoe beter jij je zal voelen én hoe minder last van een onfrisse adem je ondervindt.