Korea: mannen zonder teelballen leven langer

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Bizar nieuws uit Koreaanse hoek afgelopen week: na een onderzoek dat meer dan vijf eeuwen duurde, ontdekte men dat mannen hun leven met 14 tot 19 jaar kunnen verlengen - wanneer ze geen teelballen hebben....

Het onderzoek kan op zijn minst grootschalig en langdurig worden genoemd: het liep immers vijf eeuwen lang! Mannen zonder teelballen zouden tot 19 jaar langer kunnen leven. Eunuchs leefden opvallend langer. Mannelijke sekshormonen zouden namelijk verantwoordelijk zijn voor het inkorten van mannenlevens.

Castraat De gecastreerde jongens in Korea verloren hun teelballen vaak door ongevallen, meestal een hondenbeet. Maar er waren ook een pak jonge knapen die bewust een castratie ondergingen om toegang tot het paleis te verkrijgen. Deze eunuchs - of castraten - mochten trouwen en gecastreerde jongens of ’normale’ meisjes adopteren.

De levens van 81 eunuchs werden aan een diepgaand onderzoek onderworpen. Drie van hen werden ouder dan 100 en alles samen werden ze 14 tot 19 jaar ouder dan andere mannen. Het leven aan het hof zou er niks mee te maken hebben, want de mannelijke leden van de keizerlijke familie werden amper vijftig jaar.

Bron: hln.be