De herfst is goed voor je!

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Hoewel we met z’n allen weer wat tijd zullen nodig hebben om aan te passen aan de herfst, zijn er heel wat (gezonde) redenen om de herfst met open armen te verwelkomen.

Behalve een prachtige kleurenpracht heeft de herfst ook heel wat gezonde gevolgen te bieden:

1. Calorieën verbranden dankzij typische herfstklusjes

Blaadjes harken, pompoen plukken: typische klusjes waar je lijf wel bij vaart!

2. Lekkerrrr!

Vers fruit en heerlijke groenten troef in de herfst. Appels, pompoenen, zoete aardappelen, vijgen, ... stuk voor stuk rijk aan vezels en vitaminen, perfect voor de weerstand tegen verkoudheden en griepjes, die - helaas - ook weer in het land zijn.

3. Frisse temperaturen: genieten maar!

Experten beweren dat frissere temperaturen en frisse lucht beter zijn om buitenactiviteiten te ondernemen. Wanneer het later op de herfst nóg frisser wordt, geniet je van knusse avondjes binnen met familie en vrienden. Haal er het beste uit!

4. Winteruur: recuperatie

De laatste zaterdagnacht van oktober (28 oktober) springen we van zomer- naar wintertijd. Het bijkomende uurtje slaap doet wonderen voor oververmoeide mensen, en heeft bovendien ook een positieve impact op het risico op een hartaanval.

5. Najaarsdrankjes

Hoewel wij het hele jaar door kunnen genieten van een hete kop thee of een heerlijke kop koffie, is de impact van warme dranken het grootst wanneer het buiten koud is. Bovendien bevatten die dranken vaak heel wat essentiële voedingsstoffen. Groene thee bijvoorbeeld: rijk aan antioxidanten die schadelijke vrije radicalen bestrijden.

6. Routine is goed voor je

Voor mensen met studerende kinderen betekent de herfst ook de terugkeer naar de routine: elke dag rond hetzelfde uur gaan slapen en opstaan is eerst en vooral gezond voor een gezonde nachtrust. Daarnaast is het ook belangrijk om de juiste activiteiten te koppelen aan die routine. Samen eten met het gezin is perfect, in tegenstelling tot dagelijkse tv- of computermomenten.

(Bron: HLN - Het Laatste Nieuws)

Hoe kijk jij tegen dit seizoen aan? Wat zijn jouw favoriete activiteiten tijdens de herfst?