Bereken online je BMI, vetpercentage en meer

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Ons gewicht is een belangrijke bepalende factor voor onze algemene gezondheid, maar het is vooral een te hoog vetpercentage dat schadelijk is.

Op de website www.bmi-berekenen.be kan je naast je BMI (Body Mass Index) ook je lichaamsvetpercentage en je ideale gewicht berekenen.

BMI staat voor Body Mass Index en is ook wel bekend onder de naam Quetelet-index. De BMI is een waarde die de verhouding tussen lengte en gewicht weergeeft. Het berekenen van uw BMI wordt aanbevolen voor het inschatten van de hoeveelheid lichaamsvet. Door rekening te houden met de lengte is de BMI een nauwkeurigere maatstaf van totaal lichaamsvet dan het lichaamsgewicht op zich. Een te hoge of te lage BMI kan voor problemen zorgen. Let wel op, de waarde is een indicatie voor uw gezondheid en zegt daarmee alleen of u al dan niet medisch gezien te zwaar bent.

Niet voor iedereen

Let ook op: De waarden berekend aan de hand van de BMI-methode zijn dus niet van toepassing op kinderen, ouderen, mensen met een grote spiermassa, zoals bodybuilders en atleten, en op zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.