10 ontgiftende voedingsmiddelen

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Zo gemakkelijk kan het zijn gezonder te leven; deze 10 levensmiddelen moet je eenvoudigweg wekelijks op het menu zetten!

Wist je dat er heel wat voedingsmiddelen zijn die ons lichaam helpen te ontgiften, zonder dat we er erg in hebben?Die ons helpen gezonder te leven en zelfs te genezen, zonder naar medicijnen te moeten grijpen?

Er zijn kruiden, groentenen andere voedingsmiddelen die een extra stimulerende werking op lever, nieren, longen en darmen hebben en waarmee je je lichaam kunt ontdoen van opgehoopte afvalstoffen. Een lijstje van 10 ontgiftende voedingsmiddelen die je maar beter regelmatig op je menu zet!

1. Artisjok

Veel bittere groenten, waaronder artisjok, bevorderen de werking van de lever, gal en de spijsvertering. De artisjok heeft bovendien een positief effect op de vetstofwisseling.

2. Brandnetelthee

Brandnetel is een uitstekend kruid voor een zuiveringskuur. Een kop brandnetelthee per dag, of meerdere verspreid over de dag, heeft verschillende positieve effecten. Het is ongiftend, alkaliserend en bloedzuiverend. Het helpt bij lever-, gal- en milt problemen door de detoxerende werking en het zuivert de maag.

3.Citroen

Citroen bevat een hoge dosis vitamine C en het werkt bovenal zeer effectief bij het reinigen van de lever. De citroen versterkt leverenzymen en kan het zuurstof- en calciumgehalte van de lever herstellen, Hierdoor verbetert de stofwisseling, wat zorgt voor schonere darmen. Het verhogen van de stofwisseling heeft ook een positief effect op het afvallen. Begin de dag dus met een glas warm water met uitgeperste citroen!

4. Komkommer

Groenten en fruit als watermeloen, komkommer en bleekselderij stimuleren de stoelgang en bevorderen het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Komkommer helpt de nieren urinezuur op te lossen.

5. Asperges

Asperges bevatten asparigine, wat de werking van de nieren stimuleert en daarmee met name ook het verwijderen van toxines uit het lichaam.

6. Goji bessen

Goji bessen spelen een belangrijke rol in de traditionele Chinese geneeskunst en wordt ingezet als zeer krachtige beschermer van de lever. Het helpt schadelijke stoffen uit onder andere voeding en drank te elimineren en de lever te regenereren.

7. Peterselie

Peterselie bevat niet alleen heel veel voedingsstoffen maar heeft ook een sterk ontgiftende werking. In de natuurgeneeskunde wordt peterselie vaak toegepast als natuurlijk vochtafdrijvend middel. Daarnaast helpt het hoge chlorofylgehalte in peterselie helpt het bloed te reinigen en daarmee ook de nieren, lever, blaas en het lymfesysteem.

8. Koriander

Koriander helpt zware metalen uit je lichaam te verwijderen. Deze metalen zoals lood en kwik binden zich aan de koriander en kunnen het lichaam via het spijsverteringskanaal verlaten.

9. Knoflook

Knoflook activeert leverenzymen die gifstoffen filteren en de (bloed)circulatie verhogen. De zwavel- en waterstofbestanddelen in knoflook helpen om giftige zware metalen te verdrijven. Eet de knoflook bij voorkeur rauw voor een optimaal reinigend effect. Vind je de geur na het eten van knoflook niet zo prettig dan kun je natuurlijk ook kiezen voor capsules.

10. Vette vis

Essentiële vetten van goede kwaliteit zijn ook ontgiftende voedingsmiddelen en heel belangrijk om de galblaas optimaal te laten werken. Zonder voldoende eiwitten produceert de lever niet voldoende gal voor het lichaam om vetten te kunnen verteren en voedingsstoffen op te nemen. Vetten uit vette vis (haring, tonijn, zalm, sardine of makreel) bevatten veel vitamine A en D en de Omega-3 vetzuren.